Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 28 ilde hayata geçirilen proje kapsamında Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.
Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Durmuş Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, tarımsal üretim ve su tasarrufu konularını işleyen şiirlerini okudular.Şeftali, kayısı, erik, üzüm, limon, portakal gibi meyvelerin fidanları, öğrencilerin katkılarıyla okul bahçesine dikildi. Bu meyvelerin ilerleyen zamanlarda yetiştirilerek satışa sunulacağı ve elde edilen gelirin okul ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, şehir merkezindeki okullarda öğrencilerin tarıma yabancı olduğunu ve bir meyvenin nasıl yetiştiğini bilmediklerini belirtti.Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliğinin gün geçtikçe arttığını belirten Saylak, "Projedeki amacımız çocukların bir elmanın, bir incirin yetişmesi için neler yapılması gerektiğini bilmelerini sağlamak. Çocuklar, soframıza gelen bir domatesin veya meyvenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar zor yetiştirildiğini yaşayarak, görerek öğrenecekler." Şeklinde konuştu.Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz da projenin, çocuklarda tarım, orman, doğa ve çevre bilincinin oluşturulmasına katkı sağlayacağını belirtti. Gündem
Yayınlanma: 17 Nisan 2024 - 19:30
Muğla'da meyve fidanları okulda
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki "Okuldaki Çiftlik" projesi kapsamında 27 öğrenci, okul bahçesine meyve fidanları dikerek çevrelerine katkı sağladılar.
Gündem
17 Nisan 2024 - 19:30